सर्यूळ – भीष्म कुकरेती
–
समान
पिंडळ – उसयां पिंडाळु – ५०० ग्राम
जवाण -२ चमच
जीरु – १ चमच
मेथी – १/२ चमच
मेथी चूरा (पाउडर ) – १ चमच
प्याज बीज – १ चमच
पीली राई चूरा – १ चमच
लाल मर्च चूरा – १/२ चमच
हल्दी चूरा -१/२ चमच
हींग – १/२ चमच
इमली रस – २ चमच
राइ तेल – २ चमच
लूण – जथगा आवश्यकता या स्वाद अनुसार
पाक विधि
उसयां पिंडाळुं तेन काटो। कढ़ै स्टोव म धरो , राय तेल गरम कारो , अब जीरो , हींग , प्याज बीज , मेथी बीज भुनो अर अब पिंडाळु भुनो। अब मर्च , हल्दी , मेथी चूरा , राइ चूरा , व लूण क दगड़ खूब भूनो। थोड़ा सा जल डाळो कि पिंडळ नि जळन। पकाओ अब इमली रस डाळो अर थोड़ा सा पकावो अर स्टोव बंद कोरी शीत हूण द्यावो ।
जब पक जाय तो शीत कारो अर अचार जन खाओ।
पांच दिन तक फ्रिज म धरो अर समाप्त कारो।