झंगोरा पुलाव पाक विधि
सर्यूळ – भीष्म कुकरेती
समान
झंग्वर – १ कप या जथगा आवश्यकता हो
पाणी – डेढ़ अंगुळ अळग
मसाला पिस्युं -धनिया , मर्च , हल्दी , जीरा , लूण -आवश्यकता अनुसार
गरम मसल – आधा चमच
तेजपत्ता
काली मर्च साबुत
ह्री मर्च कटीं – १
मटर
गाजर ब्रेक कटयूं
शिमला मर्च कट्युं
कट्यां लुब्या फुळड़
टमाटर क्ट्यू
प्याज कट्यूं
जीरा
एक लाल मर्च
घी या तेल
कड़ी पत्ता
हरो धनिया कट्युं
पाक विधि
पैल झंग्वर कुछ देर आठ दस मिनट तक पतीला म अधपक पकावो।
हैंक पतीला म तेल गर्म कोरी जीरो , प्याज , तेजपत्ता , काली , मर्च, कड़ी पत्ता छौंको अंत म लाल मर्च छौंको
अब मटर , गाजर , शिमला मर्च या लुब्या फुळड़ ,टमाटर अन्य सब्जी आपक इच्छा अनुसार छौंको /भुनो व कुछ देर पकावो
(यदि चाहो तो तेल म भून्युं पनीर या चीज बि डाळ सकदा )
कुछ देर तक पकावो। कटीं हरी मर्च डाळा
थोड़ा पाणि डाळा
अब अध्पकयुं झंग्वर डाळो व जब पक जाय तो गरम ामसाला डालो
अंत म धनिया पत्तों से सजाओ , कुछ घी बि डाळ द्यावो।
गरम गरम परोसा
हाँ दगड़म कढ़ी , अचार , पापड़ दीण नि बिसर्यां
Copyright@ Bhishma Kukreti