ओगळ /कुट्टू झुळ्ळी पाक विधि
उत्तराखंड पारम्परिक भजन पाक विधि श्रृंखला
सर्यूळ – भीष्म कुकरेती
समान –
४ मनिखों कुण
कुट्टू आटु – आधा कप
कड़ू तेल – तलणो कुण
जीरो /भंगुल – छौंका कुण
कड़ी पत्ता
१ कप दही या द्वी गिलास छाँछ
एक चुटकी हींग
हल्दी , धण्या , मर्च सब पिस्युं स्वाद अनुसार
गरम मसल
लूण -स्वाद अनुसार
लाल मर्च पूरी – २
धनिया पत्ता कट्यां
प्याज ल्यासण , आदो – कट्युं या पेस्ट – स्वाद या आवश्यकता अनुसार
विधि
छांछ या दही जल क दगड़ कुट्टू आटो घोल बणाओ
फिर कडियी गर्म कारो तेल डाळो , तेल गर्म हूण द्यावो।
गर्म तेल म हींग क बाद भंगुल /जीरो क छौंका लगावा व कट्युं प्याज व ल्यासण आदू व कड़ी पत्ता क क छौंका लगावा
अब लालमृच भुनो
अब घोल डाळ द्यावो
घोल म मसाला व लूण डाळो
थड़कावो। थड़कांद दैं कड़छी चलांद जावो। जब खूब पक जावो तो यदि पकोड़ा डाळण हो तो पक्वड़ पकावो अर कढ़ी म डाळो
अब गरम मसाला बुर्को व अंत म धनिया पत्ता छिड़को।
झोळी गाढ़ी या पंद्यर स्वाद अनुसार जल कम या अधिक कारो
यदि पकोड़ा डाळण हो तो सबसे पैल पक्वड़ पकावो अर अब कढ़ी म डाळो
गरम गरम परोसो