झंग्वरो पुलाव पाक विधि
उत्तराखंड का पारम्परिक आयुर्वेदिक पकाणौ सगोर
उत्तराखंड का पारम्परिक आयुर्वेदिक भोजन पकाने की विधि (रेसिपी )
Recipe of Uttarakhand, Ayurvedic Traditional Recipe of
आयुर्वेदीय उत्तराखंडी पारपम्परिक भोजन व्यंजन विधि /पाक विधि/ पाक कला श्रृंखला भाग –
Recipe of Ayurvedic Traditional Food of Garhwal, Kumaon (Uttarakhand)part-
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संकलन – भीष्म कुकरेती
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समान –
झंग्वर -१ कप
गरम पाणी – १ कप
टमाटर सॉस
टमाटर क्ट्यां
लिम्बु रस – २ चमच
लूण
मर्च
हल्दी , धनिया पॉउडर, गरम मसाला
थिंच्यूं ल्यासण , आदू
कट्यां ऑवर प्याज पत्ता
तेल
कट्यां हौर धनिया
कट्यां हौर पोदीना
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विधि
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भांड बड़ो पतीला
धूयूं झंग्वर तैं तलो , १० मिनट तक देर उबाळो , फिर तब टमाटर सॉस , धनिया , हल्दी जन, मर्च मसाला , लूण , थिंच्यूं ल्यासण आदू , क्ट्यां टमाटर डाळो कुछ देर पकावो जब तक पक जाओ
जब पक जावो तो प्याज हौर पत्ता , गरम मसाला , धनिया , पोदीना पत्ता डाळो , लिम्बु रस डाळो अर परोसो।
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